A PICi filmekről

A filmsorozat célja, részei

 

A kisfilmek azzal a céllal készülnek, hogy a koraszülött kisbabák szüleit különböző témákban informálják  a PIC-en való tartózkodásuk alatt, illetve közvetlenül utána. Olyan témákat választottunk ki, amelyek minden mai koraszülőt érintenek, vagy érinteniük kellene, és amelyek nagyon fontosak a korababák ellátása és fejlődése szempontjából. Célunk az is, hogy a szülők intézménytől függetlenül megismerkedjenek a lehetőségeikkel, amelyek a gyermekük táplálását, fejlesztését, a gyermekükkel  való szorosabb kapcsolat kiépítését, érzelmeik és nehéz helyzetük feldolgozását szolgálják. 

A kisfilmek 9 témában nyújtanak segítséget a szülőknek: Apák a PIC-en, Fertőzések elkerülése, Oltások, Gyász, Kenguruzás, Nővérporték, Koraszülöttek táplálása, Hazakerülés, Szülői érzelmek.

 

Módszertan

A PICi filmek filmsorozatban minden egyes témát több nézőpontból közelítünk meg, a téma sok oldalról történő körbejárásával. Minden részben több szereplő szólal meg: orvosok, nővérek, szülők, illetve egyéb szakágak képviselői, mint például pszichológus, vagy szoptatási tanácsadó.  Módszertanunk lényege, hogy egy-egy témát sok oldalról mutassunk be: egyrészt szakmai és ellátó oldalról, másrészt szülői, vagyis befogadó oldalról, főként a témákhoz fűződő érzelmek és tapasztalatok bemutatására.