Az úgy kezdődött...

 

Amikor felötlött bennem a gondolat, hogy milyen jó is lenne egy filmsorozatot készíteni, és elmeséltem a férjemnek, ő azt mondta "nagyon jó ötlet, de ehhez kell egy csapat! Csapat szakmai oldalról és egy csapat filmes oldalról."
Igaza lett... és nem utolsó sorban szükség volt a családom lelkes és kitartó támogatására.

Elsőként Dr. Szabó Miklós, az 1. sz. Gyermekklinika PIC osztályvezetőjének véleményét kértem ki, aki elirányított a Melletted a helyem Egyesülethez, amelynek ő szintén tagja. Ezután felkerestem Dr. Nádor Csabát és Nagy Líviát, akik fantáziát láttak a filmben, és sohasem lehetek elég hálás nekik, hogy támogattak és mögém álltak. Elsősorban szakmai téren adtak meg minden segítséget, de a csapat többi tagjának a megválogatásában is nagy szerepük volt. Ez a filmsorozat így már a közös projektünk lett, a PICi filmek a Melletted a helyem Egyesület közreműködésével jött létre.

Akit másodszorra kerestem fel, az egy nagyon kedves barátnőm, Zelinka Ildikó volt, aki a filmes szakmában való jártassága révén vált a projekt nélkülözhetetlen tagjává. Nagyon gyorsan, szinte percek alatt megragadta a téma jellege és fontossága és azóta a koraszülött babák nagy csodálója. Meglátásai mint "külső szemlélő", mint szakember és nem utolsó sorban mint anya nagyon sokat tettek hozzá mind az interjúkhoz, mind a bemutatott képekhez.

Ildi drága, nagyon köszönöm!

 

Ahhoz hogy ez a projekt létrejöjjön, nagy segítséget nyújtott az Abbvie, aki a PICi filmek fő szponzora lett. Köszönjük a támogatást.

 

A Te hangodat ismerem programmal  és a programban dolgozó lányokkal a PIC-es tartózkodásunk alatt, az 1. sz Gyermekklinikán ismerkedtünk meg. Nagyon sokat énekeltünk együtt, a segítség amit nyújtottak szavakban kifejezhetetlen. A jó kapcsolat a hazakerülés után is fennmaradt, így jött az ötlet, hogy csodálatos lenne, ha a PICi filmek nyitó- és záródalait Hazay Timi énekelje fel, a PIC-ről már oly jól ismert és sokszor hallgatott magyar népdalokból. Köszönjük a Te hangodat ismerem program és Hazay Timi közreműködését.

Amikor a filmek szövege alá aláfestő zenét kerestünk, kezembe került egy számukra nagyon kedves CD, Bizek Emi - Álomszép zene babáknak és mamáknak sorozat 2. része, amit épp a gyerekeim hallgattak elalváshoz. Rögtön tudtam, hogy ez lesz az igazi: kellemes, relaxáló, lágy zene, amely finomságával megtöri és kiegyensúlyozza témáink hol nehéz, hol túlságosan is szakmai jellegét. Köszönjük szépen a zenék használatát.

Bizek Emi - Álomszép zene babáknak és mamáknak www.alomszepzene.hu

Továbbá köszön mindazoknak az Édesanyáknak és Édesapáknak a képeket, amiket elküldtek és amelyekkel egyrészt gazdagították, másrészt igazán életszerűvé tették a PICi filmeket.

Köszönöm barátnőimnek, Bada Évának, hogy statisztált a filmjeimhez és dr. Csalló Krisztinának, hogy a PICi filmek jogi ügyeiben közreműködik.

És végül köszönöm a családomnak, elsősorban a férjemnek, hogy segítettek és lehetővé tették, hogy az időmet és az energiámat e projektre fordíthassam.